(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Šťáva z květů černého bezu
Potřebné ingredience
15 květů černého bezu, 3 citrony, 2 balení kyseliny citronové, 1 balení Petolu, 2,5kg cukru
Postup přípravy
Ve 2litrech vody rozpustíme kyselinu citronovou, vložíme bezové květy a rozkrojené citrony a vše máčíme přes noc. Ráno květy s citrony vyndáme a vodu přecedíme. Vmícháme a rozpustíme směs cukru s Petolem. Nápoj vlijeme do lahví, zazátkujeme a skladujeme v chladu. ŠŤÁVA TAKTO VYDRŽÍ AŽ TŘI ROKY. Nálev bezinkového květu mj. působí protizánětlivě a posiluje činnost dýchacího ústrojí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé